Een koude winter. (kerst ’09)

“Afgelopen zomer was echt de tijd van mijn leven, jammer dat dit niet voor altijd is”, zegt Yvonne tegen Jeremy. Ze zitten aan een tafel in restaurant L’Amour, ergens undercover in Aalsmeer. Hier komen ze vaak stiekem samen, zodat hun geliefden er niet achter komen. Yvonne heeft namelijk een relatie met Donovan. Jeremy is de jeugdliefde van Yvonne en is nu getrouwd met Monique.

Yvonne is een jonge stewardess met een voorliefde voor lekker eten. Donovan is een succesvolle advocaat en houdt heel erg van Yvonne. Ze zijn nu al zo een 5 jaar bij elkaar en deze kerst zal hij haar ten huwelijk vragen.

Yvonne en Jeremy hebben een relatie gehad van 7 jaar, maar hebben geen kinderen met elkaar gemaakt. Afgelopen zomer hebben zij een hete affaire gehad, toen zij op dezelfde vakantiebestemming waren. Deze kerst besluiten ze om elkaars geliefden achter te laten en er samen vandoor te gaan.

Donovan ziet het gedrag van Yvonne drastisch veranderen, ze heeft geen zin meer om het huishouden te doen, geen zin meer in sex, ze is heel snel aangebrand als Donovan er even wat van zegt. Vaak probeert hij met haar te praten over wat er nou daadwerkelijk in haar omgaat. “Wat is er nou toch met je aan de hand?” vraagt hij. “Waarom moet er altijd iets zijn?” snauwt Yvonne terug. Zo kent hij zijn Vonne niet. Natuurlijk heeft Yvonne heel wat te vertellen aan Donovan, maar daar wil zij niets over kwijt.

“We moeten wel een goede smoes hebben om kerstmiddag het huis te kunnen verlaten, zonder dat Monique of Donovan hier iets van merkt”, zegt Yvonne. De laatste paar weken hebben zij en Jeremy zo stiekem gedaan, dat ze het beiden zat zijn. Jeremy wist Yvonne’s hart weer voor zich te winnen door precies dat wat zij wilde horen, steeds te zeggen. “Ik zeg wel dat het een verassing is ofzo”, zegt Jeremy, als ze hun plan aan het beramen zijn om er met elkaar vandoor te gaan. Eerste kerstdag zullen ze afspreken bij het Lloyd Hotel in Amsterdam.

Yvonne wordt wakker van een heerlijke geur van vers gebakken brood en de geurkaarsen in de kamer. Ze ziet dat de gordijnen dicht zijn en de kaarsen branden volop. Overal op het beddengoed ziet ze rozeblaadjes liggen en ze gaat zitten. Dan komt Donovan binnen met een groot dienblad met een verrukkelijk ontbijt erop. “Hey schatje, je bent al wakker”, zegt hij. “Wat is er aan de hand Donovan? Vanwaar al dit lekkers?” vraagt ze met een zo lief mogelijk gezicht. Donovan heeft zijn uiterste best gedaan en heeft al zijn moed verzamelt om zijn lieve Vonne ten huwelijk te vragen.

“Nee, NEE? Nee zeg jij me?” schreeuwt Donovan. Yvonne heeft zojuist zijn huwelijksaanzoek afgewezen. “Nee, ik wil niet met je trouwen, ik ben verliefd op een ander” gooit Yvonne er nog achter aan. Met dit antwoord heeft Yvonne Donovan’s hart wreed gebroken.

Yvonne kleedt zich snel aan en stormt naar de garage, waar zij haar auto pakt en wegrijdt, richting het Lloyd Hotel. Aangekomen bij het hotel parkeert Yvonne haar auto en loopt de lobby in. Zoals afgesproken boekt zij een kamer voor 2, smst Jeremy het kamernummer en wacht. Na 2 uur gewacht te hebben, besteld Yvonne wat roomservice. Wanneer er op de deur geklopt wordt, voor haar roomservice, krijgt zij een smsje terug van Jeremy. “Ik kan het niet”, leest het bericht.

Yvonne weet zich absoluut geen raad met deze sms. Ze begint Jeremy te bellen, maar hij neemt niet op. Ze probeert het zeker wel 10 keer, 20 keer. Na de zoveelste poging, draait Yvonne door en stapt in haar auto richting Jeremy’s huis. Het blijkt dat Jeremy niet aanwezig is, maar op een kerstuitje is met Monique. Yvonne is zo door het dolle heen, dat ze inbreekt bij Jeremy. Ze gooit het hele huis overhoop, letterlijk niets ontsnapt aan haar woede.

Uiteindelijk besluit Yvonne terug te gaan naar Donovan. Met hangende pootjes loopt ze hun huis in en treft ze daar Donovan aan, in het donker zittend op de fauteuil in de woonkamer. Hij kijkt op en zegt: “Dat jij nog het lef hebt om een voet hier in dit huis te zetten.” Yvonne schrikt en weet niet zo goed hoe ze moet reageren. “Ik, uhm, wilde even met je praten”, stottert ze. Alhoewel Donovan geen behoefte heeft aan het geslijm van Yvonne, hoort hij toch haar verhaal aan. Yvonne begint aan haar verhaal en biecht alles op aan Donovan. De stiekeme get-togethers, de affaire op Ibiza toen zij aan het werk was en de telefoontjes en smsjes. Yvonne hoopt met het opbiechten van haar fouten Donovan weer voor haar te winnen. Tevergeefs, zij heeft hem verloren. Donovan maakt een diepe zucht en kijkt haar aan en zegt: “Je koffers zijn gepakt, fijne avond, je kan gaan.”

Verslagen zet Yvonne haar koffers in de auto en rijdt de nacht tegemoet.

Kortom: “Je moet geen oude schoenen weggooien, voor je nieuwe hebt.” Eindig niet als Yvonne, want het zal je duur komen te staan.
Ik wens iedereen fijne kerstdagen toe.

Subscribe

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

One Comment on “Een koude winter. (kerst ’09)”

  1. Tiffany Love Says:

    Oke wnnr komt je eerste boek uit? xx

    Reply

Geef maar commentaar..

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: